ساعات پاسخگویی

شنبه تا چهارشنبه : ۸:۳۰ - ۱۷:۰۰ پنج شنبه : ۸:۳۰ - ۱۲:۳۰

تماس با ما

۰۲۱۴۴۲۴۷۵۳۵

مزایا و معایب لوله پلی اتیلن

صفحه اصلی  »  بلاگ   »   مزایا و معایب لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن از زمانیکه خطوط تولید آن شروع به کار کرده تا به امروز به انواع متنوعی دیده شده است. بدلیل کارایی بالا و مشخصه های خاصی که این لوله ها داشته اند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. مزایای لوله پلی اتیلن خیلی بیشتر از معایب آن است اما در این مقاله سعی شده است تا به مزایا و معایب لوله پلی اتیلن همزمان پرداخته شود.

برای اطلاعات بیشتر و علمی تر می توانید مقاله افت فشار در لوله پلی اتیلن را مطالعه بفرمایید.

مزایای لوله پلی اتیلن

از زمان ورود لوله های پلی اتیلن به عرصه های صنعتی بدلیل خواص ویژه و کاربردی بودن این محصول مورد توجه قرار گرفته است. حال در این بخش تلاش شده است که به توضیح مهمترین مزایای لوله پلی اتیلن پرداخت شود:

۱-مقاوم در برابر زلزله: بدلیل استحکام در برابر فشارهای ضربه ای و بالا بودن ضریب کشش لوله های پلی اتیلن در برابر زلزله ، رانش و ارتعاشات از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

۲-انعطاف پذیری: با توجه به این خاصیت نصب لوله ها آسان تر خواهد بود و و نیاز کمتری به استفاده از اتصالات می شود. مقدار شعاع مجاز خمش لوله پلی اتیلن بطور میانگین ۲۰ برابر قطر خارجی آن است.

۳-وزن سبک: بدلیل وزن کمتر این لوله ها نسبت به لوله های فولادی، حمل و نقل وانبار نمود شان بسیار راحت تر خواهد بود و در نتیجه باعث کاهش هزینه ها می شود.

۴-مقاوم در برابر خوردگی الکترولیتی: این خاصیت بیشتر زمانی مهم می شود که لوله در مجاورت آب دریا قرار می گیرد. ترکیب هوا و آب دریا برای لوله های فلزی باعث خوردگی شدید می شود و لوله های پلی اتیلن در برابر این خوردگی مقاوم هستند.

۵-جمع شوندگی: خاصیتی که در طی تغییر فصول و انبساط و انقباض مطرح می شود. لوله های پلی اتیلن نسبت به سایر لوله ها از خاصیت جمع شوندگی مناسبتری برخوردار هستند.

۶-مقاوم در برابر اشعه UV خورشید: از اندک محصولات پلی اتیلن که با افزودن مواد مناسب مشکی و استفاده از تجهیزات مدرن جهت خط تولید مقاومت بسیار خوبی در برابر اشعه فرا بنفش خورشید دارد.

۷-خصوصیت هیدرولیکی بسیار مناسب: بدلیل سطح کاملا صاف و صیقلی داخلی لوله های پلی اتیلن ،در خطوط لوله با طول زیاد نسبت به سایر لوله ها دارای افت اصطکاکی کمتری است.

۸-مقاوم در برابر پوسیدگی، ساییدگی و ضربه: استفاده نمودن از مواد مصرفی استاندارد جهت مقاوم سازی در برابر پوسیدگی ،ساییدگی ،خوردگی و ضربه باعث افزایش عمر مفید لوله پلی اتیلن می شوند.

۹-هزینه پایین تعمیرات و نگهداری: با توجه به طول عمر بالای این لوله ها نیاز به تعمیرات کمتر است. در صورت لزوم با هزینه های بسیار کمی تعمیر می شوند. این در حالیست که تعمیر لوله های فولادی مشکلات و هزینه های بسیاری را شامل می شود.

۱۰-اتصال مستحکم و بدون نشتی و درعین حال منعطف: بدلیل اتصال قوی الکتروفیوژن یا جوش لب به لب توسط جوشکاری یا اتصال با فلنج این خاصیت بوجود می آید، این اتصالات را می‌توان با استفاده از پیچ یا جوشکاری به قطعات متصل نمود. جهت خرید فلنج با کارشناسان آبانگاه صنعت باران تماس حاصل فرمائید.

 

بیشتر بخوانید: لوله مانیسمان یا بدون درز به دلیل بدنه‌ یک‌پارچه‌ای که این محصول دارد، هیچ‌گونه تمرکز تنش در آن اتفاق نمی‌افتد.

معایب لوله پلی اتیلن

در مقایسه با مزایای خرید لوله پلی اتیلن می توان از معایب آن صرفنظر نمود. در واقع میتوان به آنها نقاط ضعف گفت زیرا برای رفع آنها راه حلی وجود دارد. حال در این قسمت به بیان نقاط ضعف لوله های پلی اتیلن صرفا جهت برطرف کردن ابهامات و افزایش اطلاعات بیشتر خوانندگان پرداخته ایم.

۱- کاهش مقاومت در گذر زمان و با افزایش دما: عمر لوله های پلی اتیلن  رابطه‌ای بین فشار داخلی وارده و دمای سیال است. عمر لوله‌های پلی اتیلن تا ۱۰۰ سال پیش بینی و تعیین شده است با فرض بر این که دمای سیال ۲۰ درجه سانتیگراد باشد و دمای محیط نیز تاثیر بسیار کمی دارد و لوله پلی اتیلن در دماهای محیطی بسیار گرم تا بسیار سرد مقاوم هستند و مشکلی برایشان پیش نمی‌آید.

۲-نیاز به حفاظت در مقابل تاثیر سوء اشعه UV : این نقطه ضعف برمی گردد. به سالهای اولیه تولید لوله های پلی اتیلن و امروزه راه حل آن افزودن ماده مشکی پلی اتیلن است. اگر لوله ها از ماده سفید و طبیعی تولید شوند از مستربچ های مخصوص لوله که حاوی آنتی UV است استفاده می کنند.

۳-ضعف در مقابل مکش و خلا  ایجاد شده در لوله: در تولید لوله های پلی اتیلن تک جداره و لایه داخلی لوله‌های دوجداره کاروگیت،  لوله‌های پلی اتیلن بر اثر خلاء و مکش , شکل خود را پیدا میکنند. تا میزان فشاری که قرار است تحمل نمایند در مقابل مکش نیز مقاوم هستند. چون هوا هم یک سیال با فشار متغییر است و لوله پلی اتیلن نیز تحت تاثیر این فشار خواهد بود.

۴-خراش و بریدگی های عمیق در سطح لوله در زمان حمل و نقل و یا نصب: یکی از نقاط ضعف لوله های پلی اتیلن هنگامی بوجود می‌آید که حمل و نقل با رعایت دستور العمل‌ها انجام نشود. بدنه خارجی لوله دچار خراشیدگی‌های عمیق میشود. تحمل فشار در لوله‌ پلی اتیلن آبرسانی تک جداره بر اساس میزان ضخامت لوله است. اگر خراشیدگی در حد چند میلیمتر بوجود بیاید , در آن نقطه تحمل فشار از میزان استاندارد و تعریف شده کمتر خواهد بود. 

۵-امکان اثر مخرب برخی مواد نفتی و شیمیایی : لوله های پلی اتیلن در مقابل برخی از مواد نفتی مقاوم نیستند. برای انتقال بنزین و گازوئیل و نفت توصیه نمیشوند و همچنین برخی از مواد شیمیائی ازقبیل الکلها ، هالوژنها و آروماتیکها بروی لوله ها تاثیر سوء می گذارند.

۶-ناتوانی در یافتن لوله در ترانشه با دستگاه فلزیاب

۷-امکان کاهش عمر مفید لوله در اثر آب های کلردار

برای آشنایی با نحوه اتصال لوله پلی اتیلن توسط کوپلینگ و کمربند در سایت آبانگاه صنعت بیشتر بخوانید.

 


دیدگاه شما

*